Straat prediking, het is een Goddelijke roeping.

Want de liefde van Christus dringt ons. 2 kor 5

Het is de meest gangbare manier van woordverkondiging in de bijbel zelf.

Romeinen 10:14 Hoe zullen zij dan Hem aanroepen in Wie zij niet geloven? En hoe zullen zij in Hem geloven van Wie zij niet gehoord hebben? En hoe zullen zij horen zonder iemand die predikt? 15. En hoe zullen zij prediken, als zij niet gezonden worden? Zoals geschreven staat: Hoe lieflijk zijn de voeten van hen die vrede verkondigen, van hen die het goede verkondigen! 16. Maar zij zijn niet allen het Evangelie gehoorzaam geweest. Jesaja zegt namelijk: Heere, wie heeft onze prediking geloofd? 17. Zo is dan het geloof uit het gehoor en het gehoor door het Woord van God.

Het is authentiek, maar ook spring levend

Het is een rauwe confrontatie, maar wel uit liefde

Het is niet dankbaar, maar wel eerbaar werk

Het zorgt voor gezichtverlies, maar het is vanuit een diepe ontferming, een gunfactor voor alle mensen.

Zijn Naam moet eeuwig eer ontvangen, en de oogst is groot maar de arbeiders zijn weinig.

Het gaat om Jezus de Messias, onze Koning en Zaligmaker.

Wie de Zoon heeft, die heeft het leven, maar wie de zoon van God niet heeft heeft het leven niet.

Johannes 3:30 Hij moet meer worden, maar ik minder. 32. En wat Hij gezien en gehoord heeft, dat getuigt Hij, en Zijn getuigenis neemt niemand aan. 33. Wie Zijn getuigenis aangenomen heeft, die heeft daarmee bezegeld dat God waarachtig is. 34. Want Hij Die God gezonden heeft, spreekt de woorden van God, want God geeft Hem de Geest zonder maat. 35. De Vader heeft de Zoon lief en heeft alle dingen in Zijn hand gegeven. 36. Wie in de Zoon gelooft, heeft eeuwig leven, maar wie de Zoon ongehoorzaam is, zal het leven niet zien, maar de toorn van God blijft op hem.

Ook in Nederland gaat Gods woord nog uit op de straten. Zouden jullie willen dat er meer mannen opstaan om Gods woord in Geest en waarheid te verkondigen? Johannes 10:10 De dief komt alleen maar om te stelen, te slachten en verloren te laten gaan; Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed hebben.

God wil mensen die door Hem gekend zijn inzetten om gebrokenen van hart te verbinden, en om nog vele gevangenen die gebonden zijn tot vrijheid te roepen. In navolging van onze Meester.

Mattheüs 10:26 Wees dus niet bevreesd voor hen, want er is niets bedekt wat niet geopenbaard zal worden, en er is niets verborgen wat niet bekend zal worden. 27. Wat Ik u zeg in het duister, zeg het in het licht; en wat u hoort in het oor, predik dat op de daken. 28. En wees niet bevreesd voor hen die het lichaam doden en de ziel niet kunnen doden, maar wees veeleer bevreesd voor Hem Die zowel ziel als lichaam te gronde kan richten in de hel.